zondag 12 februari 2017

Carnaval

Beste ouder(s) 

Het is weer die tijd van het jaar. Overal confetti, serpentines en foute muziek. Ook de peuters ontsnappen er niet aan 😄. Het is Carnaval. 

We werken deze week en volgende week rond verkleden. Jules wil zich graag in een nar verkleden en zus Marie in een prinses. Misschien kunnen wij dat in de klas ook doen... we leren over die kleine witte bolletjes en die lange slingers. We leren de polonaise dansen (moeilijker dan je denkt voor 3jarigen 😜) en we leren terug wat zelfredzaamheid en zelfstandigheid door het aan- en uitkleden van eenvoudige carnavalsatributten. 

Wie dit thuis liggen heeft mag confetti, serpentines, toeters of ander materiaal meebrengen om mee te spelen in de klas. 

De vrijdag voor de vakantie (24/2)  is er in de namiddag een carnavalsstoet. Samen met de fanfare lopen alle kinderen verkleed mee in de stoet door de straten van waardamme. De ouders kunnen langs de weg kijken en aansluiten. Daarna wordt er nog gedanst op de speelplaats. De ouders van de peuterklas en eerste kleuterklas mogen ter ondersteuning VERKLEED meelopen in de stoet. Meer info volgt nog. 
De peuters mogen deze week of volgende week (ten allerlaatste vrijdagmorgen) hun verkleedtenue (GENAAMTEKEND) meebrengen. We gaan het enkel waarnemen en uithangen tot vrijdag. Er zal NIET meegespeeld  worden. 
Ik kleed de kinderen dan vrijdagmiddag aan en schmink ze wat. (!graag in het schriftje noteren indien je peuter allergisch is aan schmink.)

Nu woensdag (15/2) gaan de juffen en meesters op bijscholing dus geen school voor de kinderen. 
Volgende week woensdag komen er nieuwe vriendjes kijken die na de krokusvakantie instappen. 

Hieronder nog enkele foto's van het afgelopen thema. In de krokusvakantie post ik dan de foto's van ons knotsgek carnavalsthema. 

Nog een kleine oproep:

Heeft iemand oude reservekledij op overschot liggen die aan de klas kan gedoneerd worden.? Je zou er mij en de kindjes een groot plezier mee doen. Er is vooral een tekort aan slipjes en losse broekjes. Vooral de jongetjes gaan af en toen eens met een meisjeslip naar huis 🙈 sorry daarvoor. 

Groetjes
Juf Heleen

spelen in de hoeken


Jules en papa in de sneeuw kleuren. Het kleur 'wit' leren
samen een begeleid werkje maken: een smeltende sneeuwman maken met vingerverf

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen