maandag 17 april 2017

Hoi hoi

Het thema 'Pasen, nieuw leven' is voorbij. Enkele foto's van onze activiteiten. we hebben onder andere volgende dingen gedaan en beleefd:

- de paasboom versierd


babydieren en hun mama besproken (en de nadruk bij de peuters lag vooral op mama kip en haar kuikentjes)


spelletjes gespeeld zoals deze vereenvoudigde memory (hierbij liggen de kaartjes niet omgekeerd, het 'onthouden waar twee dezelfde liggen' doen we nog niet bij peuters. Hier ligt de nadruk op het visuele, details onderscheiden van elkaar)


Er was ook tijd voor een poppenkast. Jules mocht paaseitjes rapen maar dat verliep niet zoals gepland... Juf vertelde en de kindjes mochten uitbeelden.

Hier zijn we volop bezig aan ons paasmandje. Druk Druk DrukEen wiskundig spelletjes rond vormen tussendoorPasen gaat ook over delen. Dit hebben we geleerd aan de hand van een verhaaltje. De kindjes mochten achteraf paaseitjes kleuren en aan elkaar geven. Je hebt de 'gekleurde cadeautjes' terug kunnen vinden in de paasmandjes. Nog wat vrij kleuterinitiatief tussendoor. 
Samen met het eerste kleuter zijn we op lentewandeling geweest door Waardamme. Op zoek naar dieren, planten en bloemen
Livi was jarig en had hele mooie bloemetjes voor ons meegebracht. Die hebben we allemaal samen geplant in potjes en aan de omheining gehangen. 

En de kers op de 'paas'taart was toch wel het bezoek van onze 2 kuikens: Geeltje en Kuiken (de originaliteit was wat minder dit jaar :D )

We hielden een gesprekje over hoe een kuiken eruit ziet, waar dat vandaan komt en wat we allemaal moeten doen (en niet mogen doen) zodat ze blij zouden zijn. 
De kindjes mochten ook de kuikentjes aaien en wie durfde mocht zelfs eentje vasthouden. De een was al enthousiaster dan de ander :D 
Bedankt aan de opa van Alexander om ze een goeie thuis te geven.

Prettige vakantie, vrolijk Pasen en veel plezier tijdens de zoektocht naar de chocolade-eitjes. 

Groetjes
JufGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen