vrijdag 9 juni 2017

Beste ouder(s) en peuters

Hieronder enkele sfeerfoto's van onze uitstap deze morgen. Jullie kunnen binnenkort nog meer foto's terugvinden op de schoolsite.

Het was een hele bevalling maar we zijn er geraakt. Het weer zat dinsdag niet mee en deze morgen zag het er ook nog gevaarlijk uit. De wandeling door het hoge, natte gras was nogal moeilijk. Gelukkig kwam Bart met dé oplossing. We mochten mee met de tractor en aanhangwagen. Dat was al een belevenis op zich :)

Eenmaal aangekomen wisten de kindjes niet waar eerst kijken. Bekijk gerust samen de foto's en laat ze maar vertellen. Om jullie wat op weg te helpen: we hebben kennisgemaakt met de baby-uil Roger,  de baby-Nandoe Pikker en een baby-ooievaar die de kindjes een visje mochten geven. 
Er was een weide met geitjes, pony's, kraanvogels, ooievaars en nog veel meer. We konden ook wandelen langs een pad met roofvogels en er was een glijbaan met onderaan een huisje voor konijntjes, cavia's, prairiehonden en andere knaagdieren. 
De tuin zelf was ook een speelparadijs met schommels, een trampoline en een springkasteel. (ps. mama's of papa's: Let op het perfect groene gras, mijn man vroeg als het kunstgras was... toen ik zei dat het echt was geloofde hij het eerst niet. Daarna begon het door te dringen dat hij nog veel werk heeft aan onze tuin 😂)

Nog even Bart en zijn 'team' bedanken en dan terug naar school (in de 'kar zoals de varkentjes' aldus de kindjes)


Het thema 'mijn papa' wordt zondag afgesloten met een groot feest. Ik hoop dat de kindjes hun cadeautje goed verstopt hebben... (mocht je het niet vinden, kijk eens onder hun bed)
Bij het versje horen enkele bewegingen. Met een beetje hulp gaan ze het vast kunnen :)

Niet vergeten: maandag gaan we op schoolreis (de kindjes hoeven enkel 2 koekjes en een flesje water mee te brengen. Eventueel reservekledij. Schriftjes en fluojassen mogen thuis blijven. Wij voorzien vervoer, eten en entertainment)

De laatste weken werken we rond het thema 'vakantie' met de nadruk op zon, zee, strand en ergens anders logeren. 

Prettig weekend!

ps. Ik heb al enkele zakken reservekledij meegegeven. Vanaf volgende week zal er een kar in de eetzaal staan met 'verloren voorwerpen' Mocht je iets te kort komen, neus gerust daar eens in. Ik heb een aanbod aan speltjes, haarrekkertjes en wat reservekledij zonder naam. Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen