zondag 12 februari 2017

Carnaval

Beste ouder(s) 

Het is weer die tijd van het jaar. Overal confetti, serpentines en foute muziek. Ook de peuters ontsnappen er niet aan 😄. Het is Carnaval. 

We werken deze week en volgende week rond verkleden. Jules wil zich graag in een nar verkleden en zus Marie in een prinses. Misschien kunnen wij dat in de klas ook doen... we leren over die kleine witte bolletjes en die lange slingers. We leren de polonaise dansen (moeilijker dan je denkt voor 3jarigen 😜) en we leren terug wat zelfredzaamheid en zelfstandigheid door het aan- en uitkleden van eenvoudige carnavalsatributten. 

Wie dit thuis liggen heeft mag confetti, serpentines, toeters of ander materiaal meebrengen om mee te spelen in de klas. 

De vrijdag voor de vakantie (24/2)  is er in de namiddag een carnavalsstoet. Samen met de fanfare lopen alle kinderen verkleed mee in de stoet door de straten van waardamme. De ouders kunnen langs de weg kijken en aansluiten. Daarna wordt er nog gedanst op de speelplaats. De ouders van de peuterklas en eerste kleuterklas mogen ter ondersteuning VERKLEED meelopen in de stoet. Meer info volgt nog. 
De peuters mogen deze week of volgende week (ten allerlaatste vrijdagmorgen) hun verkleedtenue (GENAAMTEKEND) meebrengen. We gaan het enkel waarnemen en uithangen tot vrijdag. Er zal NIET meegespeeld  worden. 
Ik kleed de kinderen dan vrijdagmiddag aan en schmink ze wat. (!graag in het schriftje noteren indien je peuter allergisch is aan schmink.)

Nu woensdag (15/2) gaan de juffen en meesters op bijscholing dus geen school voor de kinderen. 
Volgende week woensdag komen er nieuwe vriendjes kijken die na de krokusvakantie instappen. 

Hieronder nog enkele foto's van het afgelopen thema. In de krokusvakantie post ik dan de foto's van ons knotsgek carnavalsthema. 

Nog een kleine oproep:

Heeft iemand oude reservekledij op overschot liggen die aan de klas kan gedoneerd worden.? Je zou er mij en de kindjes een groot plezier mee doen. Er is vooral een tekort aan slipjes en losse broekjes. Vooral de jongetjes gaan af en toen eens met een meisjeslip naar huis 🙈 sorry daarvoor. 

Groetjes
Juf Heleen

spelen in de hoeken


Jules en papa in de sneeuw kleuren. Het kleur 'wit' leren
samen een begeleid werkje maken: een smeltende sneeuwman maken met vingerverf

zondag 5 februari 2017

Thema's: Jules is ziek en Brrr... Het is koud

Beste ouder(s)

Hieronder enkele sfeerbeelden van het thema Jules is ziek, gegeven door Juf Ellen, mijn vervangster. Het zag er alvast heel leuk en leerrijk uit. 


 

 

 


Ondertussen ben ik weer helemaal genezen. We zijn deze week gestart met het thema brr.. het is koud. Deze week leerden we over ijs, sneeuw en winterkledij. We hebben zelfs met verf- ijsblokken geëxperimenteerd. Een hele nieuwe ervaring. 
Jules en papa zijn gaan sleeën en schaatsen. Hoe dat verhaaltje afliep vraag je best eens aan je peuter :)

We hebben ook een lied geleerd:
Schaatsen, schaatsen op het ijs
ga je mee op winterreis
dikke, warme kousen aan
zie mij op mijn schaatsen staan
Schaatsen, schaatsen op het ijs
ga je mee op winterreis.

 
 
We speelden in de namiddag ook een kleurenspel, en in het poppenhuis werd het plots wel heel erg koud...
 

Deze week zijn er ook twee nieuwe vriendjes die ons vergezellen in de klas. Welkom Laurie en Josse.
 

Volgende week leren we over warm en koud, gaan we rolletjes leren maken met klei (ra ra ra wat gaat dat worden) en leren we over winterkledij en hoe we die nu precies moeten aantrekken. 

Indien je eraan denkt mag je peuter wanten of handschoenen meebrengen (liefst aan een touwtje door de jas) we leren het verschil en hoe we die moeten aandoen. Het gaat beter als de wanten en handschoenen op hun maat zijn. 
De peuters mogen ook verschillende mutsen en sjaals meebrengen. Hoe meer we kunnen oefenen hoe leuker :)

Groetjes Juf Heleen


ps. Het volgende thema is Prinsen en Prinsessen (rond verkleden en carnaval)